Головна » 2019 » Листопад » 8 » Cемінар - практикум    учителів географії
17:01
Cемінар - практикум    учителів географії

6 листопада  2019 року  на базі    Роздільської  загальноосвітньої  школи   I-III ступенів  відбувся  районний   семінар - практикум    учителів географії   на  тему: «Використання інноваційних технологій на уроках географії».

      Семінар-практикум розпочала методист  районного відділу освіти  Кузів  Світлана Іванівна.  У своєму виступі вона  зауважила, що змінюються мета та зміст освіти, з'являються нові засоби та технології навчання, але урок залишається головною формою навчання. Структура сучасного  уроку повинна відображати методичну творчість учителя й активну навчально-пізнавальну діяльність учнів.

        Бурій  Н.О., учитель географії  Роздільської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів,  провела   урок –квест  у  7-А класі «Африка»( урок узагальнення, закріплення  та поглиблення знань). На уроці учні будували піраміду знань про Африку. Діти  розшифровували к’юар коди і  таким чином дізнавалися про свій маршрут і нові завдання. Працювали учні з контурними та настінними картами, виконували вправи на інтерактивній дошці. Урок проведено  з використанням мультимедійних  технологій та інтерактивних методів навчання. Урок-квест – це весела динамічна гра.  Використання квестів на уроках не тільки впливає на зростання мотивації учнів, а й забезпечує відмінне тренування логіки, пам'яті та кмітливості.

       З метою сприяння активізації навчальної діяльності  учнів  було проведено круглий стіл  “Використання  інноваційних технологій на уроках географії” .    У ході роботи учителі  географії поділилися досвідом з практичних аспектів реалізації  інноваційних технологій у навчанні. Мороз М.Р.,учитель географії  Березинської  ЗОШ І-ІІІ ступенів, розповів про новий курс «Фінансова грамотність», який має розвинути в учнів критичне та системне мислення у фінансових питаннях.

         Приємною родзинкою семінару-пракикуму була  краєзнавча екскурсія.

Сучасний урок – це спільна діяльність учителя та учнів

 

 

Переглядів: 605 | Додав: Черговий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: