Головна » 2016 » Січень » 28 » Відзначення Дня Соборності у Роздільській ЗОШ
19:58
Відзначення Дня Соборності у Роздільській ЗОШ

  Сила - у єдності!

   Щороку 22 січня ми відзначаємо День Соборності. Переглядаючи історію, Україна віками знаходилась між великими імперіями. На початку XX ст. вибухнула Перша світова війна. У 1917-1918 рр. розпочалась Українська революція. 22 січня 1919 на Софійській площі у м. Києві було проголошено об'єднання двох республік: ЗУНР та УНР в єдину нероздільну соборну Україну. Але, на жаль, нашим предкам не вдалося зберегти незалежність України. Роздільність націй обернулась для України трагедією. Східна Україна зазнала голодомору, Західна - важких тортур і репресій. Минали роки, але в серцях українців жила надія про створення незалежної соборної України. 22 січня 1990 року на знак відзначення Дня Соборності українці утворили живий ланцюг, який простягнувся від Києва до Львова. Та ворог знову хоче розділити нас на Схід і Захід. Сила українського народу полягає у єдності. Де єдність, там і сила. Це - запорука нашої перемоги над сьогоднішнім агресором.

   22 січня учні Роздільської ЗОШ під керівництвом педагогів-організаторів Шиманської О.М. та Герилів Н.Я. провели тематичну лінійку до Дня Соборності України. Школярі коротко розповіли про основні події того часу, наголосили на єдності українського народу у боротьбі з ворогом.

   Історія, на жаль, має здатність повторюватись знову. Пам'ятаймо, що ми - майбутнє нашої держави. Будьмо гідними синами і дочками своєї землі! Слава Україні!

Переглядів: 386 | Додав: Черговий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0