Головна » 2016 » Травень » 5 » Урок-реквієм
23:05
Урок-реквієм

Дзвони пам’яті

Хай стане мир міцніше у стократ,

Хай над землею чисте небо буде.

Чорнобиль – попередження, набат,

Його уроків людство не забуде.

  Чорнобиль… Тепер це слово знає увесь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія. Чорнобиль – це подвиг і безсилля. Чорнобиль – це пам’ять, це наш чорний біль. Чорнобиль… Страшне слово, яке похитнуло впевненість вчених у тому, що атомна енергетика – це наше майбутнє.

  26 квітня 1986 року… Ця дата назавжди залишиться у свідомості людства. Невблаганно спливає час, але не старіє пам’ять. Вона повертає нас до подій, що сталися тридцять років тому.

  26 квітня учні 7-А класу Роздільської ЗОШ разом із класним керівником Бурій Н.О. провели урок-реквієм «Дзвони пам’яті». Школярі розповіли про наслідки аварії на АЕС, про періоди розпаду радіоактивних елементів, які тривають сотні і навіть тисячі років. Піднявши руку на природу, ми стали поколінням самогубців, убивцями своїх нащадків. Діти розмірковували над актуальним і досі риторичним питанням: хто ж винен у тому, що 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася аварія? Серйозна загроза нависла на багато років не лише над Україною, а й над усією Європою. Присутні переглянули фрагменти фільмів «Чорнобиль – місто-привид», «Як це було», «Загублений світ», «Прип’ять – мертве місто». На завершення хвилиною мовчання учні та вчителі вшанували жертв глобальної Чорнобильської катастрофи.

  Пам’ятаймо Чорнобиль, люди! Будемо обережні, обачні! Те, що сталося, не забудемо! За життя наші будемо вдячні!

 

 

 

Переглядів: 359 | Додав: Черговий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0