Головна » 2016 » Березень » 21 » Шевченківські дні у Роздільській ЗОШ
23:13
Шевченківські дні у Роздільській ЗОШ

"Шевченко сучасний"

   9-12 березня у Роздільській ЗОШ проходили Шевченківські дні. Як підсумок відзначення 202-ї річниці з дня народження поета, учні 9-А класу (класний керівник Милимук Н.М.) підготували і провели літературно-музичну композицію "Шевченко сучасний". Мета свята - підкреслити актуальність Шевченкових прагнень, думок та ідей у наші дні, показати сучасність пісень на слова Кобзаря, розкрити велич Пророка для кожного українця. 

   У ході свята дев'ятикласники акцентували увагу на Шевченкові - людині, якій притаманне все людське: і біль, і радість, і любов... Під час заходу гості мали змогу переглянути уривки з фільму "Таємниці генія Шевченка", в яких розповідалося про кохання поета. Також учні мали можливість подивитись кліпи сучасних українських виконавців пісень на слова Шевченка. Шкільний хор виконав "в'язанку" Кобзаревих пісень. Особливо сподобались глядачам танець дівчат та інсценізація балади "Тополя", монологи хлопців-козаків (поезії "Розрита могила", "Чигрине, Чигрине...", "Гайдамаки"). Завершився захід "Заповітом" Шевченка у сучасному виконанні, під час якого учням продемонстрували кадри з Революції Гідності як підтвердження слів Великого Пророка.

   Великий Кобзар звертається сьогодні до нас зі словами:"Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю". І ми віримо поетові, що:

Забудеться срамотняя,

Давняя година,

І оживе добра слава,

Слава України!

 

Переглядів: 615 | Додав: Черговий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: