Головна » 2013 » Грудень » 3 » Семінар - практикум вчителів з географії 25.09.13.
14:29
Семінар - практикум вчителів з географії 25.09.13.

Сидячи за партою і користуючись лише підручниками географії, неможливо глибоко і повно пізнати світ. Тут на допомогу вчителеві приходить частина цього великого світу – край, що простягається за вікнами школи. Саме через краєзнавство здійснюється відоме дидактичне правило, надзвичайно важливе в навчанні географії: «від відомого до невідомого, від близького до далекого». Дослідження рідного краю сприяє поглибленню знань, умінь і навичок учнів, розвитку їх здібностей і пізнавальної активності, вихованню любові до Батьківщини. Краєзнавча робота добре позначається на успішності учнів.

25 вересня 2013 року у Роздільській ЗОШ І-ІІІ ст., відбувся семінар – практикум вчителів географії Роздільського та Гірського освітніх округів.  Тема семінару «Використання краєзнавчих матеріалів у навчально – виховному процесі». Методист районного управління освіти Кузів С.І. звернула увагу присутніх на питання адаптації п’ятикласників у навчально – виховному процесі та ознайомила з запланованими районними природничими конкурсами у 2013 – 2014 н. р

Вчитель географії Роздільської ЗОШ І-ІІІ ст. Бурій Н.О. презентувала учасникам семінару зібрані краєзнавчі матеріали.

Учні 5 – А класу запросили гостей на свято «Найкраще місце на Землі», яке супроводжувалося віршами, піснями, танцями. Презентуючи рідне селище, діти розповіли присутнім про історію краю, де народилися та живуть. 

 Учасники семінару здійснили краєзнавчу екскурсію у Роздільський дендропарк, де ознайомилися з рідкісними видами рослин.

Дієвою формою зв’язку шкільної географії з життям є краєзнавчий принцип навчання. Географію потрібно починати вивчати з того місця, де ми народилися і живемо. Тому особливу увагу вчителі звертають на краєзнавчий принцип у викладанні географії. 




 







Переглядів: 407 | Додав: Черговий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: