Головна » 2017 » Квітень » 27 » Лінійка до Дня пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи
23:00
Лінійка до Дня пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи

«Дзвони Чорнобиля»

   Чорнобиль. Це слово відоме в усьому світі. Але асоціюється воно не з цілющим полином українських земель, а з аварією на Чорнобильській АЕС, яка стала трагедією не тільки для України, а й для всього людства.

  24 квітня у Роздільській ЗОШ відбулася тематична лінійка «Дзвони Чорнобиля», яку підготували учні 8-А та 9-А класів під керівництвом педагога-організатора Кучминди О.І. Школярі згадали події, що відбувалися в квітні 1986 року у місті Чорнобиль. Це була найбільша за всю історію використання «мирного атома» аварія, яка, за оцінками світової спільноти, є найбільшою технічною катастрофою XX століття. Атомний вибух негативно вплинув на все живе і став проблемою не тільки для нас, а й для кількох наступних поколінь. В Україні постраждало 3,7 млн. людей, серед них – 1,5 млн. дітей.

   Учні також розповіли про насування арки нового безпечного конфайнменту, кошти на будівництво якого були зібрані країнами-донорами Чорнобильського фонду «Укриття», та вшанували хвилиною мовчання всіх жертв ядерного вибуху, влаштованого людиною. 

 Бють тривожно дзвони Чорнобиля… Вони нагадують: «Памятайте! Хай не повториться! Хай кожен новий день сповнює наші серця миром та спокоєм. Памятаймо!»

 

Переглядів: 452 | Додав: Черговий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0