Головна » 2017 » Квітень » 13 » Хресна дорога
16:58
Хресна дорога

Хресна дорога

   У середу, 12 квітня 2017 року, в останній тиждень Великого посту, традиційно відбулася Молитовна Хресна дорога, в якій взяли участь парафіяни смт. Роздолу, сіл Березини та Крупська. Хресну ходу очолили о. Микола Кожух, о. Петро Курпіта та о. Василь Репіньовський (молодший).

   Хресна процесія складалася з 14 стацій, 4 з яких – у с. Березина: у церкві Покрови Пресвятої Богородиці, церкві Вознесіння Господнього, біля Пам'ятного знака загиблому воїну АТО А.Марунчаку та могили воїнам УПА. Учасниця церковного хору Галина Хомищак та учень 9-А класу Мацалак Назар виконали патріотичну пісню «Не повертаються додому сини». Далі процесія продовжила ходу у напрямку смт. Розділ і зупинялася для читання стацій біля Роздільської ЗОШ, церкви Успіння Пресвятої Богородиці. До молитви долучився також римо-католицький священик о. Дам'ян у костелі. Опісля парафіяни продовжили молитву біля фігури Матері Божої у центрі селища. Девяту стацію відправили на цвинтарі Роздолу – на могилах загиблих воїнів АТО (А.Марунчака, М.Дедишина та М.Каптованця). Учасники церковного хору Г.Хомищак, Н.Гарбаж, О.Радик, І.Шипівдич під керівництвом Н.Козак виконали зворушливі патріотичні та страсні пісні. Продовжили Хресну дорогу біля фігури Матері Божої, що на вулиці Галицькій, а також біля хреста на початку с.Крупське, на цвинтарі та у «Просвіті». Молитовну процесію зустрів о.Василь Репіньовський (старший) у церкві Різдва Пресвятої Богородиці, зачитав останню стацію та звернувся з проповіддю до присутніх.

  Парафіяни виготовили великий дерев'яний хрест, який почергово несли священики, учні та вчителі шкіл, медпрацівники, учасники процесії. Після завершення ходи цей хрест залишився у церкві с.Крупське.

   Спільна молитва, роздуми над стражданням та смертю Ісуса Христа під час Хресної дороги, проповіді отців скріпили парафіян у вірі і додали надії.

Переглядів: 584 | Додав: Черговий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0