Головна » 2016 » Травень » 23 » День пам'яті та примирення
22:39
День пам'яті та примирення

"Пам'ятаємо. Перемагаємо"

   Щороку 9 травня зі сльозами на очах та щемом у серці  ми згадуємо тих, хто поліг у боротьбі з фашизмом, хто віддав своє життя заради життя інших у страшні роки війни 1941-1945 років. З пам'яті людської ніколи  не піде в забуття великий подвиг нашого народу - його битва, його Перемога .

   У День пам’яті та примирення учні 5-8 класів Роздільської ЗОШ під керівництвом вчителя історії Попик І.В. підготували святкову лінійку "Пам'ятаємо. Перемагаємо." Молитвою та панахидою, яку відслужив отець Василь Хомин, згадали присутні загиблих воїнів. Біля пам'ятника виступила селищний голова п. Марія Рогуля. Вона привітала ветеранів Роздолу ( Калашнікову О.А., Медвєдєва М.О., Оленича І.Ф., Цибульського Т.А.), ще раз нагадала про високий дух патріотизму та незламність, які так потрібні нам зараз, коли на східних теренах України точиться жорстока боротьба за волю та свободу. Школярі читали вірші, присвячені подіям того часу, склали щиру подяку і шану ветеранам за їхній мужній подвиг, відважність і незламність. Хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих у Другій світовій війні. На завершення лінійки прозвучали пісня «Україна – це ти» у виконанні Мацалака Н.

   Пам'ятаймо воїнів, які захищали нашу Батьківщину від фашистської навали! Сивочолих ветеранів, у яких ще й досі не загоїлись рани! Пам'ятаймо тих, хто вже ніколи не повернеться, тих, хто не долюбив, у кого так і не здійснилися мрії, хто поліг у боях, визволяючи села і міста не тільки України, але й Європи. 

Переглядів: 443 | Додав: Черговий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0