Головна » 2019 » Лютий » 26 » Бібліотечний урок
11:36
Бібліотечний урок

25 лютого, у день народження Лесі Українки, у шкільній бібліотеці Роздільської ЗОШ відбувся бібліотечний урок для учнів 4 класу (II група) «Літературна світлиця. Леся Українка», епіграфом до якого стали слова поетеси: « Як я умру, на світі запалає покинутий вогонь моїх пісень». Учні та бібліотекар декламували вірші поетеси, серед яких улюбленими стали: «Як дитиною, бувало…», «Конвалія», «Давня весна», «До мого фортепіано», отримали біографічну довідку, переглянули презентацію про життєвий та творчий шлях поетеси, зробили книжкову виставку, склали колективного листа Лесі, наводили схожі приклади з власного життя. 
Якщо діти й не запам’ятають, коли саме Леся написала першого вірша, у скільки років навчилася читати, найголовніше, що хотілося їм донести й передати – це її сила й незламність духу, мужність, стійкість, талант. Власним прикладом, життям, гідним подиву й захоплення, ця чудова дівчина, у якої «була весна, та тільки за вікном», сповнена внутрішнього горіння, самовідданості до самозабуття, душевної краси, шляхетності, інтелігентності, навчає нас усіх ніколи не здаватися, не опускати руки, боротися і працювати словами: «крізь сльози сміятись», «серед лиха співати пісні», «без надії сподіватись»…
Дорогі діти! Продовжуйте читати поезії Лесі Українки і як мужня поетеса всупереч невдачам, хворобам, нещастям рухайтеся вперед до мети, завжди обирайте шлях віри, надії, життєвої активності, незламності.

 

Переглядів: 338 | Додав: Черговий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: