Головна » Архів матеріалів

   День пам'яті жертв голодомору

  22 листопада український народ вшановував День пам'яті жертв голодомору 1932-1933 рр. Напередодні, 21 листопада, учні Роздільської ЗОШ I-III ст. провели уроки-реквієм "Голодомор 1932-1933 рр." Зокрема, для школярів початкової школи урок-реквієм під назвою "Пам'ять серця" підготували учні 4-А класу разом із класним керівником Бойко Л.С. Школярі розповіли про трагічні події 1932-1933 рр., відтворили сцени ... Читати далі »

Переглядів: 470 | Додав: Черговий | Дата: 25.11.2014

"Веселі старти" третьокласників

   Справжнє свято спорту під назвою "Веселі старти" провели учні 3-А класу разом із класоводом Смерек Н.А. Дві команди школярів ("Стріла" та "Беркут") змагалися у різних естафетах ("Хто спритніший", "Кольорова стрічка", "Передав - сідай", "Скакалка під ногами"). Цікавим та захоплюючим був конкурс на спритність для капітанів команд "Збий кульку". Не забули школярі й за вболівальників, які щирими оплесками та вигуками не лише підтримували учасників змагань, а також допомагали їм своїми відповідями, адже для них були два конкурси "Відгадай" та "Чи знаєте ви?" Естафети "Веселий потяг" і "Вперед по тунелю" додали наснаги та ентузіазму третьокласникам, а в ... Читати далі »

Переглядів: 389 | Додав: Черговий | Дата: 21.11.2014

День української писемності  та мови

   9 листопада наша держава відзначала День української писемності та мови. З нагоди цього свята учні 5 класу Роздільської ЗОШ I-III ст. разом із класним керівником Пруц Л.І. провели тематичну лінійку "Буду я навчатись мови золотої".

   Школярі розповіли історію становлення свята, коротко окреслили основні закони і циркуляри, які забороняли українську мову. Учні також декламували поезії, присвячені рідному слову, його красі, милозвучності, неповторності. На завершення урочистої лінійки школярі виконали пісню "Мово моя".

... Читати далі »

Переглядів: 479 | Додав: Черговий | Дата: 18.11.2014

    У суботу, 8 листопада, у день святого Димитрія Солунського, у храмі Успіння Пресвятої Богородиці у смт. Розділ відбулася Преміційна Служба владики Йосафата Мощича, єпископа-помічника Івано-Франківської архієпархії. Єпископська хіротонія (освячення єпископа), яку проводив глава УГКЦ Святослав Шевчук разом із владиками, відбулась раніше, 3 серпня, у селі Крилос (Галич).

   Владика Йосафат Мощич – виходець із Роздолу. Народився 16 вересня 1976 року. Упродовж 1982-1993 рр. навчався в Роздільській середній школі. Далі продовжив навчання в Івано-Франківській духовній семінарії (1994-1999), а згодом – у Папському лятеранському університеті в Римі (2000-2002) та Салазіянському університеті (2003).  Перебуваючи в Італії, забезпечував душпастирське служіння для українців греко-католиків в містечку Ґроссето.У 1998 році він став ченцем Місійного Згромадження Святого Апостола Ан ... Читати далі »

Переглядів: 463 | Додав: Черговий | Дата: 12.11.2014

 Екскурсія в Національний історико-культурний заповідник "Давній Галич"

   Нещодавно учні 7-9 класів Роздільської ЗОШ I-III ст. здійснили екскурсію в Національний історико-культурний заповідник "Давній Галич". Свою мандрівку розпочали із відвідин Рогатина - місця народження славетної Роксолани, дружини Сулеймана Великого.

   Надовго в пам'яті дітей залишаться неповторні краєвиди Галицького замку (по-іншому Старостинського), який уперше згадується в літописах під 1114 рік. Цікавою й пізнавальною була екскурсія у відреставрованих Митрополичих палатах (пам'ятка XVIII-XIX ст.). Сьогодні тут - експозиція Музею історії давнього Галича з обширною експозицією археологічних знахідок. Відвідали школярі і Галицьку могилу-курган із знаменитим похованням зна ... Читати далі »

Переглядів: 436 | Додав: Черговий | Дата: 12.11.2014

"Приїдьте хоч раз до криниці!"

Приїдьте хоч раз до Боринич,

Напийтесь святої води.

Здоров'я додасть Вам і сили Пречиста

І визволить з мук і біди.

   Із таким закликом 8 жовтня відбувся семінар-практикум учителів географії та християнської етики Роздільського освітнього округу на базі Горішненської ЗОШ I-II ст. Останнім часом все більше уваги приділяється вивченню культури, історії та географії рідного краю. Педагог Рибак О.Д. вважає, що краєзнавство є вжливим чинником морального, екологічного, естетичного виховання учнів. Учитель поділилася досвідом роботи "Використання краєзнавчих матеріалів на уроках". Саме краєзнавчий підхід дозволяє школярам найкраще пізніти рідний край, свою " ... Читати далі »

Переглядів: 437 | Додав: Черговий | Дата: 22.10.2014

«УПА – тепер нічого не забуто, УПА – це віра в отчий край розкутий»

   Українська Повстанська Армія 30 травня 1947 року проголосила празник Покрови своїм офіційним святом, бо з особливою довірою ставилася до опіки Божої Матері.

   Саме тому 14 жовтня у Роздільській ЗОШ I-III ст. пройшла загальношкільна лінійка «УПА – тепер нічого не забуто, УПА – це отчий край розкутий», яку підготували учні 7-Б класу разом із класним керівником Кравець Н.О. З уст школярів прозвучали слова про героїчне минуле України, діяльність УПА, її провідників та політичних лідерів. Завершилась лінійка спільною молитвою за добру долю України до Діви Марії – Покровительки відважних воїнів-захисників Вітчизни, яка допомагає подолати ворога і визволяє з неволі.

... Читати далі »

Переглядів: 427 | Додав: Черговий | Дата: 21.10.2014 | Коментарі (0)

   Стежками Прикарпаття

   Подорожувати люблять усі. Чудові гірські пейзажі, численні пам’ятки історії та культури, первісні смерекові та букові ліси манять нас на Прикарпаття!

   Учні 6-А класу та 8-А класів разом із класними керівниками Бурій Н.О. та Милимук Н.М. 10 жовтня побували на екскурсіях у Гошівському монастирі та на Скелях Довбуша. Класні керівники обрали саме такий маршрут, щоб поєднати духовність із мальовничою природою Карпат.

   Учні відвідали Ясну Гору в Гошеві, яка відома в Україні та за її межами завдяки чудотворній іконі Божої Матері. Щирою молитвою попросили у Господа миру та добра  для себе і своїх рідних.

   Настоятель монастиря отець Іван поблагословив дітей, окропив свяченою водою і помолився за здоров’я. Піднесені духовно, діти продовжили свою подорож.

   Цікавою і змістовною була розповідь ек ... Читати далі »

Переглядів: 584 | Додав: Черговий | Дата: 16.10.2014 | Коментарі (0)

Семінар учителів української мови

 

   8 жовтня 2014 року вчителі української мови та літератури Роздільського освітнього округу провели науково-методичний семінар «Проблемні питання інтерпретації української літератури «класичного та сучасного періоду» на кафедрі української літератури й теорії літератури Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка. Перед філологами виступили доцент Олег Баган «Особливості розуміння і шкільного прочитання літератури міжвоєнної доби» та доцент Мирослава Іванишин «Методологічні підходи до тлумачення сучасної української літератури». Викладачі кафедри презентували учасникам семінару літературні та літературознавчі видання видавничої фірми «Відродження» (м. Дрогобич), ознайомили з «Малою літературною енциклопедією» П.Богацького. Цікавою, захопливою була й екскурсія місцями І.Франка ... Читати далі »

Переглядів: 424 | Додав: Черговий | Дата: 14.10.2014 | Коментарі (0)

«Спасибі вам, що ви на світі є»

         Є люди, які ходять до школи майже все своє життя: з року в рік, щодня. Та така у них робота. Наші вчителі.

         Такими словами учні 11 класу розпочали концерт-вітання «Спасибі вам, що ви на світі є».

         Щирі побажання удачі, натхнення, духовного росту, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших мрій прозвучали на адресу усіх педагогічних працівників школи.

         Жартівливий сеанс магії з пророчицею Елеонорою Побрехунською, репортаж з офісу Олє-Лукойє, розповідь про клімат у школі захопили глядачів. Усім спод ... Читати далі »

Переглядів: 513 | Додав: Черговий | Дата: 11.10.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 31 32 »